Welkom!

Dit is de website van Kees Blokland. Kijk rond en geef een reactie.

Welcome,
This is the website of Kees Blokland. Have a look around and give a reaction.

presentatie bundel 21 maart Beelden uit Giethoorn

Dichtbundel “Beelden uit Giethoorn” oftewel ‘Images from Giethoorn” van Kees Blokland en Famke Hajonides in de Doopsgezinde kerk Giethoorn op zaterdagmiddag 21 maart 2020 . Het programma begint om 13.30 uur met ontvangst en eindigt om 16.00 uur.

In dit programma: Henk van Os, kunsthistoricus, hoogleraar Kunst en cultuur geschiedenis, oud directeur van het Rijksmuseum Amsterdam, presentator van tv-programma’s Beeldenstorm en Museumschatten en organisator van grote tentoonstellingen. Henk van Os spreekt over het belang van het landschap in de kunst, als achtergrond voor de bundel. Femmie Woltman-Groen, schaatskampioene korte baan en ‘schriever uut Gietern’ komt aan het woord over de relatie van “Beelden uit Giethoorn” met het dorp Giethoorn. Film van de Gieterse Roel Boer met 4 gedichten van Kees Blokland in het Nederlands en Engels door Nina Schroeder, Grietje Schreur, Kees Blokland en Ineke Rhee. Passend gefilmd samen met gouaches van Famke Hajonides. Roel is naast filmer ook muzikant bij de Gietserse band ‘Easy&Free’ . Bernadette Brefeld fotografeert. Muziek door de formatie ‘Huismaker ‘ (Katja van Keeken, Tom Masselink en Michael van den Berg).

Je kunt aan het eind van het programma de originele gouaches van Famke Hajonides bewonderen. Tevens start van de verkoop van de bundels. Ook kan je ‘Beelden uit Giethoorn’ bestellen voor 15 Euro bij Uitgever Cees Duine Giethoorn www. ceesduine.nl Het ontwerp van de bundel is van Dick Ronner uit Houwerzijl www.zolderman.nl

Kees Blokland, woont in Giethoorn en Amsterdam. Voor zijn werk woonde hij een aantal jaren in Frankfurt en later in Londen. Ook was Kees directeur personeel&organisatie bij de NS. Blokland is actief in diverse besturen/commissies. Hij schreef al eerder 6 bundels, zie www.keesblokland.nl

Famke Hajonides, woont in Mirns en Amsterdam. Actief lid van de landelijke Kunstenaarsvereniging ‘ De Ploegh’ en exposeert daarmee regelmatig . Elke zomer neemt Famke deel aan de Kunstroute Gaasterland. Zij is behalve schilder tevens beeldhouwer. Expositie van de originele gouaches van Famke Hajonides in het Kulturhus Giethoorn vanaf 22 maart 2020. www.famkehajonides.nl

Cees Duine 06 222 68 764 of 0521 362570 of info@ceesduine.nl )

Route: Beulakerweg langs kanaal, afslag Giethoorn centrum, bij kruising meteen naar rechts, met de weg mee doorrijden, linksaf tot P-plaats. Weer naar links over bruggetje lopend (2 minuten) naar Doopsgezinde kerk aan de Dorpsgracht, naast Museum Giethoorn.

U kunt geen reactie geven.